Saturday, June 27, 2015

Guadalqui..varenmaarweer

Slechts een terloopse blik op de wachtrijen voor het Alcázar en de Catedral de Santa María de la Sede was voldoende om ons te doen besluiten dan maar naar een andere toeristische trekpleister uit te kijken. Als alternatief voor de kathedraal gingen wij eens door de pittoreske wijk Santa Cruz op zoek naar het Casa de Pilatos.
Daar aangekomen bleek deze casa eens vanwege één van de niet weinige Spaanse feestdagen vandaag vanaf twee uur gesloten te zijn; sorry voor het ongemak stond er nog onder de aankondiging. Ondertussen wat gaar van de niet aflatende jicht en het met een gebroken teen rondstrompelen ergo met ‘loufe biene’ toen weer richting Torre del Oro gegaan om te zien of we ons vandaar dan nog voor een boottochtje over de Guadalquivir in kunnen schepen.
Een beetje schuitje varen lijkt tenslotte toch bijna een traditioneel onderdeel van onze vakanties geworden. Hoewel de boot al haast vol was en juist op punt van vertrekken stond konden we nog net aan boord komen en een plekje achter op het dek bij de schoorsteen vinden.
SevillaGaudalquivirTorre Zo bekeken we nu ook Sevilla eens vanaf het water. SevillaGuadalquiviraire Behalve lucht en water SevillaGuadalquivirpuente zie je dan natuurlijk ook de nodige bruggen. SevillaGuadalquivir2 Het ietwat feestelijke straatbeeld van Sevilla SevillaGuadalquivirTriana alsook de monumenten verloren we daarbij niet uit zicht. SevillaGuadalquivirCastilloSanJorge Een stralende zon en hier en daar een plukje palmbomen zorgde voor een wat luie mediterrane sfeer, die wij wel wisten te waarderen. SevillaGuadalquivirpalmas En ondertussen konden ook de voetjes weer wat tot rust komen. SevillaGuadalquivirvoetjes

No comments:

Post a Comment