Tuesday, February 5, 2008

Maand 1 van het jaar

Januari voor mij in het teken van wat beroering op het werk.
Verder de verjaardag van Marian gevierd.
De piano die Marian vorige maand gekregen heeft en die we in een boedelbak opgehaald hebben is inmiddels gestemd en er staat een nieuw pianobankje voor.
De piano wordt op zo'n 80 jaar oud geschat en de man die hem gestemd heeft durfde de snaren niet helemaal aan te spannen; hij is nu dus iets lager gestemd (i.p.v. 440Hz op 438Hz).
Ik wil nu maar eens proberen of ik die kip ook nog spelenderwijs uit het water kan krijgen.

In toenemende mate verbaas ik mij over hoe de automatisering van de rapportage, verslaglegging, zorgplan e.d. uitpakt bij mij op het werk.
Ik erger me aan de gebruiksonvriendelijkheid, de rommeligheid en de logica van het een en ander ontgaat mij veelal geheel terwijl ik toch denk dat enig analytisch vermogen mij niet ontzegd kan worden.
Op mijn werk gebruikt men unit4 Cura en enig gegoogle bracht me op het spoor van Parnas-sys een leerling-volg-systeem voor het basis- en speciaal onderwijs.
Demo's van dat Parnas-sys laten mooie overzichtelijke en heldere schermen zien die altijd gemakkelijk op te roepen zijn en waartussen makkelijk te schakelen is. Daarbij kunnen veel zaken grafisch weergegeven worden is er zowaar ook een geintegreerd expertprogramma voor de sociaal-emotionele ontwikkeling.
Hee, zo kan het dus ook denk ik dan:
Enkele demo's van betreffend programma
Het programma is web-based wat op specifieke bezwaren zou kunnen stuiten maar ook veel mogelijkheden biedt en ws. zoals dat heet toch de toekomst is.

Ik vraag mij weleens af welke ontwikkelingen er op dit terrein gaande zijn in de zorg.
Of mijn collega's in den lande ook tegen lastig invoeren in onlogische en moeilijk oproepbare schermpjes oplopen en of ze daar ideeen ter verbetering over hebben of betere programma's kennen of gebruiken.
En of er instellingen zijn die hun krachten bundelen om bv. expertprogramma's te ontwikkelen.
Maar ja om daar reactie op te krijgen moet je bloggie natuurlijk wel gelezen worden en daar lijkt het vooralsnog verdraaid weinig op.

De laatste dag van de eerste maand begonnen aan een introdutiecursus Alexandertechniek.
Een cursus van 6 groepslessen en 2 individuele lessen bij:
http://www.praktijkamaryl.nl/cms/index.php?id=12

En dan is het alweer februari.

No comments:

Post a Comment