Tuesday, February 10, 2015

Schleswig

Schleswig, of Sleeswijk, ligt behalve zo’n beetje aan het eind van de Duitse A7 ook aan het uiterste puntje van de Schlei. Daar staat namelijk de Wikingturm.
De stad Schleswig ligt in het noorden van de noordelijkste Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, een deelstaat met nogal wat historische en actuele banden met het koninkrijk Denemarken.
In september van het afgelopen jaar sliepen wij daar een aantal nachten in de Altstadt op een steenworp afstand de St Petri-Dom.
SchleswigStPetriDom
Vanuit die stek bezochten we plaatsen als Eckernförde, Flensburg, Abenraa, Kappeln, Kiel, Rendsburg en Nordstrand.

Tegen de Altstadt aan ligt de ‘Fischersiedlung Holm’ waar de visliefhebber in de ‘Zur Schleimöwe’ goed terecht kan voor de inwendige mens. Dat kan overigens ook in het restaurant aan de haven met uitzicht over het water, waarin hetgeen je opgediend krijgt misschien onlangs nog voorbij zwom.
Als je van daar uit de goede kant op kijkt zie je ook weer die Vikingturm alwaar wij .. juist .. toevallig ook vis aten. SchleswigOpwaaienderokenWikingturm Maar we hebben niet alleen gegeten en geslapen in Schleswig; zo hebben we er ook nog gewandeld, een boottochtje gemaakt, de dom en het museum bezocht.

No comments:

Post a Comment