Sunday, January 27, 2013

Kunst- en spiegelwerk

Afgelopen woensdag 23 januari zijn wij ter ere van Marian’s verjaardag eens per spoor en door een sneeuwwit landschap naar Tilburg getogen.
Daar aangekomen na het obligate kopje koffie direct op De Pont afgestevend. museum-de-pont In De Pont was voor nog enkele dagen een expositie van Anish Kapoor te zien. Vandaag was de laatste dag van die expositie. Anish Kapoor is een Indiaas-Britse kunstenaar van wereldfaam die er blijkbaar nogal lol in schept om ons spiegels in allerlei maten en soorten voor te houden. De mensen lijken dat over het algemeen ook wel erg leuk en verrassend te vinden.
Kapoor lijkt, zoals je dat op vergelijkbare wijze eveneens in Hombroich kunt zien gebeuren, met zijn kunst ook de jeugd te boeien.
In psychobabbelland alsmede in cursussen rond mijn werk komt het fenomeen spiegelen nogal eens ter sprake. Ook op het terrein van de neuropraat stuiten we op en kunnen we niet on de zogeheten spiegelneuronen heen. Het (kunnen) spiegelen en reflecteren lijkt heden ten dage, in ieder geval ‘on the face of it’, nagenoeg overal in hoog aanzien te staan.
Maar als je echt iets over spiegelen en wat dat met jezelf doet wilt weten, zou ik toch zeggen:
begin eens bij Kapoor
En als ik drie keer zou mogen raden wat de lievelingskleur van Kapoor is, zou ik om te beginnen eens gokken op:
knalrood!

No comments:

Post a Comment