Sunday, October 7, 2012

De verrekijktoren

Waar te beginnen je als Berlijn wilt zien? Voor het grote overzicht is het het meest praktisch om dat vanuit de hoogte te doen. En dat kan, want ze hebben er een verrekijktoren, de zogenaamde Fernsehturm.
Die toren staat vlakbij het Alexanderplatz en is een mooi orientatiepunt wanneer je dooor de stad zwerft.
Voor €12 p.p. wordt je met een berevaart zo'n 200 meter omhoog gebracht en afgezet op de panorama-etage. Die bevindt zich, evenals het restaurant een etage hoger, in de grote bol die in een half uur 360º in het rond draait. Je moet meestal wel een poosje in de rij staan beneden voor dat je aan de beurt bent met de lift. Maar dan heb je ook wel een bijzonder mooi panorama-uitzicht en overzicht over de stad.
Wij stonden, toen we de gelegenheid hadden, nog even in dubio of we wel boven in het restaurant wilden eten maar toen we besloten dat maar te doen was waren alle plaatsen bezet en mochten we niet meer nog een etage hoger. Jammer dan! Dan maar weer eens afgedaald om de stad van een wat lager standpunt te bekijken.
Wie de entreeprijs bezwaarlijk vindt kan voor een paar eurootjes minder terecht op het panorama-dakterras boven het Park Inn hotel aan de andere kant van het Alexanderplatz.

No comments:

Post a Comment