Sunday, June 5, 2011

Bad Arolsen

Ons hotel in de Rauchstrasse opgezocht en daar zimmer 2 betrokken voor een nacht.


Vervolgens Bad Arolsen eens rond gewandeld bij een zonnetje afgewisseld door een licht buitje en op zoek naar bezienswaardigs en een eetgelegenheid. Het is een kleine plaats met een ruime allee en een heus slot. Dat slot herbergde op dat moment een Picasso tentoonstelling maar was niet open op die zondag.


Verder kwamen we nog wat prominent aanwezige gezondheidsinstellingen en klinieken tegen waar aan de buitenkant absoluut niet af te lezen viel aan welke kwalen en ongemakken daarbinnen dan gesleuteld en iets gedaan zou worden. Ze zijn daar trouwens in die badplaats ook nog een Tinnitus-Kliniek rijk, maar die zijn we niet tegengekomen. En die zal ook wel niet op zondag open geweest zijn. Dus nog maar een poosje door met die pingel in m'n oor.
Bad Arolsen lijkt aan de straatnamen, beelden, plaquettes en dergelijke te oordelen vooral de, ons niet bekende, beeldhouwer Christian Daniel Rauch te willen eren als belangrijke telg. Maar ook Emma kwamen we tegen in een straatnaam en in de naam van een tea-room.


Er bleek volop keus uit eetgelegenheden in Arolsen en onze keus viel op het Brauhaus dat claimt de oudste nog werkende brouwerij van Duitsland te zijn. Daar gegeten onder het genot van de aanbevolen en zelfgebrouwen 'naturbrau'. Nog een expresso bij een Italiaan gedronken en weer naar Garni Hotel Salewski. Dit hotel is in ruime mate gegarneerd met nostalgische attributen als spulletjes, afbeeldingen en voorwerpen uit grootmoeders tijd en verder terug; hotel garni blijkt echter een aanduiding van logies met hooguit ontbijt en geen verder voorzieningen.


Dat ontbijt met een wel bijzonder zachtgekookt eitje de volgende ochtend tussen de antieke ditjes en datjes verorberd om daarna richting Jena te gaan.

No comments:

Post a Comment