Sunday, November 17, 2013

Why did the chicken ….? (4 en slot)

why-did-the-chicken-cross-the-road

Darwin: Chickens, over great periods of time, have been naturally selected in such a way that they are now genetically disposed to cross roads.

Einstein: Whether the chicken crossed the road or the road moved beneath the chicken depends upon your frame of reference.
8 einstein

Buddha: Asking this question denies your own chicken nature.

Michael Schumacher: It was an instinctive manouvre, the chicken obviously didn't see the road until he had already started to cross.

Hilary Clinton: It was part of a vast right-wing conspiracy against my husband.

Bill Clinton: The chicken did not cross the road. Not a single time. Never (it was a boulevard).

Ernest Hemmingway: To die. In the rain.

Chickenjokes-WhyDidTheChickenCrossTheRoadErnestHemingway331

Het eerste antwoord in de reeks van de kleuterjuf en dat laatste van Hemmingway komen mij toch nog als het meest aannemelijk voor.

ChickenCrossingRd

Ook de kippekreet van Martin Luther King doet me wel wat, evenals de reactie van Bob Dylan (overigens niet in dit lijstje vermeld):
‘How many roads must one chicken cross ….?’
Het antwoord van Andersen Consulting was op het eerste gezicht toch wat onnavolgbaar in zijn nietszeggende complexiteit, maar let wel en zie en hoor eens goed om je heen; dan moet dit taalgebruik en gekakel je toch redelijk vertrouwd in de oren klinken. De dames en heren politici, ambtenaren, zakenlieden, managers, consultants of andere bollebozen en zogeheten professionals bedienen zich er met gestage en niet aflatende regelmaat van.

Chickenpush

Een aantal van bovengenoemde antwoorden zijn vast wat gedateerd en er zijn ongetwijfeld heel wat aardige en ook actuelere te vinden.
Wat zou het bijvoorbeeld antwoord van Mark Rutte kunnen zijn op deze vraag?

destiny-crop

Ons Nederlandse equivalent van de prangende vraag waarom de kip ..., luidt dan natuurlijk: waarom zijn de bananen krom? Maar daar hoor je toch zelden of nooit zulke amusante antwoorden op en al zeker niet zo talrijk en gevarieerd.
Tenslotte nog even het soms wilde maar meestal zinnige en relativerende commentaar van Doug Savage: Savagechickenquestion

No comments:

Post a Comment