Thursday, August 30, 2012

Puur plagiaat

Vanwege een ietwat verrassend en subliem idee van Arnon Grunberg, dat ons aller aandacht verdient omdat het ons mogelijk van veel politiek geharrewar en gekrakeel zou kunnen vrijwaren, wil vandaag ik eens even plat en puur plagiaat plegen.
Voetnoot van de voorpagina van de Volkskrant van vandaag:
Avontuur

- Een paar decennia gelden was het links dat de revolutie voorspelde en daar nauwelijks op kon wachten. Nu lijkt rechts de hoop op de grote kladderadatsch te koesteren. Ten dele omdat men zich verveelt.
- Rechts stelt zich bij die revolutie geen andere machtsverhoudingen voor, maar gewoon een avontuur. Een avontuur dat geen gevolgen mag hebben voor het assortiment van Albert Heijn uiteraard.
- Bij dezen wat wenken om het avontuur in goede banen te leiden.
- Uit de euro stappen is prima, maar neem de gulden niet terug, kies de dollar. Laat Wilders en Roemer vriendelijk aan Obama vragen of Nederland deel mag uitmaken van Amerika. Nederland als een soort Hawaï op Europees grondgebied.
- Over enkele decennia zullen studenten hier geen college meer krijgen van Nederlandse docenten die matig Engels spreken, maar van Amerikaanse staatsburgers uit de deelstaat Nederland die de lingua franca perfect beheersen. Deze aansluiting biedt alleen voordelen.
Arnon Grunberg
Ausschluss oder Anschluss?

No comments:

Post a Comment