Sunday, July 13, 2014

Oorsprong verschil tussen de seksen?

De wetenschap vermag tot wat!
Althans, wanneer we de krant en de krantenkoppen mogen geloven.
Een recent krantenartikel maakte nog gewag van de wetenschappelijke vinding dat het stressniveau bij proefdieren als muizen in hoge mate afhangt van de sekse van de menselijke proefnemer/onderzoeker.
man-vrouw Nu lees ik dat die wetenschappers mogelijk ook al de oorsprong van het verschil tussen de seksen ontdekt hebben. Een thema en een verschil dat ons toch altijd maar bezig blijft houden en niet zelden de aanleiding tot enige opwinding is.
Ik weet niet of dat toegestaan is maar hier even het hele berichtje:
Wetenschappers hebben mogelijk de genetische oorsprong gevonden van het verschil tussen de seksen. Ze onderzochten het dna van een groene alg, die als enige in zijn familie een geslachtsbepalend gen bezit. De alg heeft zowel 'mannetjes' die sperma-achtige pollen maken als 'vrouwtjes' die eicellen maken; door het gen te manipuleren konden de onderzoekers deze functie omkeren.
Zo dat weet de tovenaarsleerling dan ook weer.
geslachtsgen Want het is voor de leek nog niet altijd zo eenvoudig om de vragen en de besognes van wetenschappers te volgen of die nu betrekking op het verleden en de oorsprong of op toekomstige mogelijkheden hebben. with_this_im_going_to_control_your_life

No comments:

Post a Comment