Friday, October 24, 2014

Warnemünde

Wanneer het hier weer eens strandweer is, waar het de afgelopen dagen bepaald niet op leek, dan kunnen wij ten alle tijden koers zetten naar bijvoorbeeld Callantsoog, Bergen aan Zee of Egmond aan Zee, om eens een paar niet al te verafgelegen Noord-Hollandse badplaatsen te noemen.

Als je je nu toevallig net in Rostock bevindt, Rostockfontein terwijl het heerlijk strandweer is, wordt dat natuurlijk toch even een ander verhaal. Daar gaat men dan gewoonlijk naar Warnemünde en dat deden wij die dag dan ook maar eens.
In Warnemünde, ook een ankerplaats voor cruiseschepen in de achtertuin van Rostock, was het overigens beslist niet minder druk dan in de winkelstraten van Rostock. Hier vormde de drukte en de mensenmassa één lange en onafzienbare sliert op het strand Warnemündestrand en langs de boulevard voor zover je kon kijken Warnemündeboulevard en zette zich om een hoekje voort langs de haven. Warnemündevissershaven Wij liepen een stukje strand, Warnemündestrandoost een eindje boulevard en sloegen bij de oude vuurtoren af. Warnemündevuurtoren Vervolgens kuierden we wat langs de haven om daar in een visrestaurant te eindigen want in een bad- en vissersplaats van een dergelijk kaliber wil je natuurlijk ook wel iets van en uit die zilte zee proeven. Fischteller Fischerklause

No comments:

Post a Comment